1 februari 2008

Renée Voltaires matfilosofi...


Min matfilosofi bygger på mina egna erfarenheter och är ett för mig pågående projekt som ständigt är under förändring. Genom att äta nyttigt och medvetet, självklart är det också jättegott. Då mår jag mycket bättre, orkar mer, håller vikten och håller mig även frisk. När man äter rätt förebygger man sjukdomar och man behåller sin ungdomlighet. Skönhet kommer som väl alla vet från insidan av kroppen. Blemmor och bluppar i hyn kan t.ex. bero på slagg i tarmarna. Det finns mat som fungerar som sopkvast för tarmen t.ex. råris eller som bovete som är snällt för magen, glutenfritt och basiskt för kroppen. Jag har som så många andra testat olika dieter under olika perioder i mitt liv fast dessa har aldrig fungerat i längden. Idag vet jag bättre och känner även mig själv lite mer. Det är ju också självklarhet att det inte finns någon diet som passar alla människor. Eftersom alla är vi unika med olika förutsättningar och behov. Man måste helt enkelt göra sig sin egen diet. Så jag gjorde en egen filosofi efter mina förutsättningar. Detta är en pågående process som ändras en gnutta hela tiden. Ju mer redo jag blir att leva mer hälsosamt (att vara hälsosam handlar även om tankar och handling.)
Jag har hämtat en del av min inspiration från olika filosofier i världen som raw food, makrobiotisk matlagning, ayurvediska läran, och kinesiska läran om yin och yang . Alla har en gemensam nämnare och den är helt avgörande att maten ska ge hälsa inte ta den ifrån oss. Målet är en sundare och gladare själ. Vi äter för att leva.
Det är inte svårt att ändra sin kost bara man tar ett steg i taget. Låt det bli en pågående process även för dig och i din takt. Det gäller att hitta sin egen balans. Jag hoppas kunna inspirera dig på vägen, så du blir mer medveten.
Lycka till/ Renée

PS.
Jag har ett starkt minne från Gotland där jag fick ny skördade rödbetor av en snäll bonde på Sudret. Den smaken sitter kvar än idag trots att den var över 10 år sedan jag åt den middagen. Tänk att jag kan känna känslan av smaken än i dag . Alla känslor lagras ju i oss både de bra och även de mindre bra.
Maten bör vara ekologisk ”det smakar också bättre”. Låt maten vara färgstark, vacker och naturlig. Vi lever i symbios med vår natur. Tänk vår mat är en gåva från naturen som ger oss näring och kraft.
Om man vill förverkliga sina innersta impulser behöver kroppen näring ur sin föda – Bron från tanke till handlig kan inte slå in om vi saknar kraft.
DS.

..och så Lexington igen...

Vårens nyheter faller mig i smaken..jag älskar blått, vitt, beige och kamel färgat i hemmet.....

...mmm blått ger mig inre frid, det är salta havet o himmelens färg...och min....


...jag vill inte ha så mycket vitt i sängkläderna, hellre en beige grund till det blå...


S T I L R E N T......


Kolla vilka coola LAUNDRY påsar.. så gammeldags, kan man ha pyjamasen i när man reser...

Kökshanddukar så snygga....

7 for all mankind..min Favorit jeans...


7 for all mankind startade hösten 2000 i Veron, Kalifonien och har varit ett av de hetaste jeansen världen över.


Jag är ägare till 2 par...de har jag köpt på rea..annars ligger priset runt 2000 kr/par... de är stilrena enkla, låga i midjan, supersköna och alldeles underbara...men som sagt jag fyndar dem annars är de på tok för dyra. Ä L S K A R dem, mina underbara S E V E N jeans//

Välkommen Februari...

Den 1.a februari idag, vad det går fort..tyckte inte det var länge sen man städade undan julen. Fredag och mys innebär det för oss, jag slutar 18.30 då ska vi äta något gott och sen kolla på Let's Dance i vanlig ordning. Imorgon funderar vi på att ta en utflykt till Högbo m barnen, snowracer och fika...älskar att promenera i rask takt, Robban också och vad är inte bättre med en snowracer att dra efter...då blir det ju roligt för kidsen också...leta reda på en mysig plats att tända en eld och ta fram fika. Det är L I V S K V A L I T È och man har med sig såna dagar länge i sinnet...Carpe Diem//

Igår var jag värd det...



...då åt jag en kanelbulle på Torsdagsmötet, sen handlade Robban en stor påse m lösgodis igår kväll..jag var så sugen och var värd det...efter alla spekulationer och den "Tyst perioden" inför bokslutet. Men jag kommer att fortsätta "Sockerstopper"
Här kommer dagens ord: När vi önskar andra människor framgång belönas vi med att själva må bättre//En härlig bok...

Jaha...då kommer Delårsrapporten...


Omkring 1000 personer på Ericsson i Sverige tvingas lämna företaget, skriver Ericsson i sin delårsrapport.Det ska så långt som möjligt ske genom frivilliga program, skriver bolaget.

Det kommer att bli fler som får gå från Ericsson än de 1000 i Sverige.-Men i dag har vi ingen siffra på det, säger bolagets vd Carl-Henric Svanberg till TT.-Det handlar också om neddragningar av konsulttjänster med mera. Men vi ville vara tydliga på vad som händer i Sverige, säger han. //Gd idag
Jag kommer definitivt inte ta något frivilligt program, jag stormtrivs...med arbetsuppgifterna, med mina arbetstider, arbetskamrater och chefen..hoppas allt löser sig till det bästa för alla berörda...

31 januari 2008

Nalle Puh och Nasse...


Vad härligt att se ljuset från den gnistrande snön. Ut i em om ni kan, det gör så gott i sinnet att få vara ute en stund efter en lång inne dag på sitt kontot. Man blir glad i själen och sover dessutom gott. Vi har varit ute 1,5 timme och kollat på allt, och jag har svarat på frågor från kidsen, de frågar tex. Var är traktorn nu? Vad är det som låter? Backar lastbilen? Och ofta kan jag vara så trött för frågorna upprepas hela tiden, då tänker jag De är ju i denna åldern, den frågvisa, om allt och alla!! då är det lättare att hålla god min och svara vänligt...avslutar därför med ett bra citat: Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern// Så sant så, instämmer helt...

Kung Bore har kommit...

Underbar vinterdag, sol och ett par minusgrader...klart vi måste ut...A borstar av en parkbänk i boulognerskogen...



Änderna är roliga att kolla på när de simmar i det kalla vattnet...


Träden är rena rama konstverken....
Drottningbron är också rimfrostig och fin...


...men finast av allt är ju dessa 2 små troll...vilka go'bitar...

Änglarna som spelar har också snö på sig...dessa tyckte min mormor var så vackra....

30 januari 2008

Du är vad du äter...dessa 2 böcker har jag beställt..

...på tv 3 med svenska Anna Skipper så använde hon sig av dessa böcker, jag älskar hennes mat och det såg jämt så gott ut när hon hjälpte de som var med...jag vill äta sundare för att bli piggare och undvika sjukdommar i onödan och självklart för kidsens skull, bygga upp deras immunförsvar med bra mat. Se nedan lite info om böckerna om ni inte vet vad jag pratar om:
Trots att vi alla vet att maten vi stoppar i oss i allra högsta grad påverkar hur vi mår äter vi bara sämre och sämre. Försäljningen av skräpmat och halvfabrikat går stadigt uppåt, och som ett brev på posten dras alltfler med åtskilliga kilos övervikt och allvarliga hälsoproblem. Maten vi äter kan öka risken för bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, depression, benskörhet samt försvaga immunförsvaret. Med rätt diet lovar den brittiska nutritionisten Gillian McKeith att vi blir friskare, piggare, starkare, sexigare och lyckligare det kan vara värt ett försök, eller hur? Gillian McKeith är en varm förespråkare för alternativmedicin. Hennes lära kan kort sammanfattas Du är vad du äter! Hon menar att vi ska äta mer (inte mindre!) men vara noga med vad som slinker ner.
- Undvik skräpmat
- Frossa i frukt och grönsaker
- Ät groddar, nötter och frön
- Välj fullkornsprodukter
- Variera kosten och våga prova nya smaker
Genom att ändra vårt tankesätt när det gäller mat kan vi gå ner i vikt, behålla vår nya vikt och förbättra hälsan för gott.Du är vad du äter låg länge etta på topplistorna i England och har bara där hittills sålt i 1,9 miljoner exemplar. Boken bygger på Gillian McKeiths teveserie med samma namn, som visats på TV3.

Nu kommer den efterlängtade uppföljaren till bästsäljaren DU ÄR VAD DU ÄTER. Alla vi som har blivit inspirerade och motiverade av Gillian McKeiths matfilosofi kan ta ytterligare ett steg i vårt nya, sundare liv. Med hjälp av de drygt 150 recepten i DU ÄR VAD DU ÄTER: KOKBOKEN kan vi njuta av nyttig och god mat varje dag. Gillian bjuder på sina lättlagade favoritrecept för alla tidpunkter och tillfällen. I boken finns juicer och smoothies, frukost, soppor, sallader och luncher, huvudrätter, smårätter och desserter. Den som tror att nyttig mat är trist blir snabbt överbevisad om motsatsen! Som vi fick lära oss redan i den första boken handlar det absolut inte om att banta, det gäller i stället att äta mycket, men rätt - att flytta fokus från vågen till tallriken! "Jag vill att du ska se ut och känna dig som en ny människa. Upptäck alla läckra och hälsosamma recept som du kan laga varje dag. Du kommer att älska det - jag lovar!" GILLIAN MC KEITH

Gammelbron vid heliga Trefaldighetskyrkan...



Vattnet ser så mycket kallare ut när snön kom...

...men visst är det tjusigt....denna gamla bron...

De 2 underbara små trollen, ni gör dagen fantastisk....det gör att man går med lätta steg till arbetet för jag vet vad jag har hemma.....K R A M T och A ni är det bästa som finns...