30 januari 2008

Du är vad du äter...dessa 2 böcker har jag beställt..

...på tv 3 med svenska Anna Skipper så använde hon sig av dessa böcker, jag älskar hennes mat och det såg jämt så gott ut när hon hjälpte de som var med...jag vill äta sundare för att bli piggare och undvika sjukdommar i onödan och självklart för kidsens skull, bygga upp deras immunförsvar med bra mat. Se nedan lite info om böckerna om ni inte vet vad jag pratar om:
Trots att vi alla vet att maten vi stoppar i oss i allra högsta grad påverkar hur vi mår äter vi bara sämre och sämre. Försäljningen av skräpmat och halvfabrikat går stadigt uppåt, och som ett brev på posten dras alltfler med åtskilliga kilos övervikt och allvarliga hälsoproblem. Maten vi äter kan öka risken för bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, depression, benskörhet samt försvaga immunförsvaret. Med rätt diet lovar den brittiska nutritionisten Gillian McKeith att vi blir friskare, piggare, starkare, sexigare och lyckligare det kan vara värt ett försök, eller hur? Gillian McKeith är en varm förespråkare för alternativmedicin. Hennes lära kan kort sammanfattas Du är vad du äter! Hon menar att vi ska äta mer (inte mindre!) men vara noga med vad som slinker ner.
- Undvik skräpmat
- Frossa i frukt och grönsaker
- Ät groddar, nötter och frön
- Välj fullkornsprodukter
- Variera kosten och våga prova nya smaker
Genom att ändra vårt tankesätt när det gäller mat kan vi gå ner i vikt, behålla vår nya vikt och förbättra hälsan för gott.Du är vad du äter låg länge etta på topplistorna i England och har bara där hittills sålt i 1,9 miljoner exemplar. Boken bygger på Gillian McKeiths teveserie med samma namn, som visats på TV3.

Nu kommer den efterlängtade uppföljaren till bästsäljaren DU ÄR VAD DU ÄTER. Alla vi som har blivit inspirerade och motiverade av Gillian McKeiths matfilosofi kan ta ytterligare ett steg i vårt nya, sundare liv. Med hjälp av de drygt 150 recepten i DU ÄR VAD DU ÄTER: KOKBOKEN kan vi njuta av nyttig och god mat varje dag. Gillian bjuder på sina lättlagade favoritrecept för alla tidpunkter och tillfällen. I boken finns juicer och smoothies, frukost, soppor, sallader och luncher, huvudrätter, smårätter och desserter. Den som tror att nyttig mat är trist blir snabbt överbevisad om motsatsen! Som vi fick lära oss redan i den första boken handlar det absolut inte om att banta, det gäller i stället att äta mycket, men rätt - att flytta fokus från vågen till tallriken! "Jag vill att du ska se ut och känna dig som en ny människa. Upptäck alla läckra och hälsosamma recept som du kan laga varje dag. Du kommer att älska det - jag lovar!" GILLIAN MC KEITH