Min matfilosofi bygger på mina egna erfarenheter och är ett för mig pågående projekt som ständigt är under förändring. Genom att äta nyttigt och medvetet, självklart är det också jättegott. Då mår jag mycket bättre, orkar mer, håller vikten och håller mig även frisk. När man äter rätt förebygger man sjukdomar och man behåller sin ungdomlighet. Skönhet kommer som väl alla vet från insidan av kroppen. Blemmor och bluppar i hyn kan t.ex. bero på slagg i tarmarna. Det finns mat som fungerar som sopkvast för tarmen t.ex. råris eller som bovete som är snällt för magen, glutenfritt och basiskt för kroppen. Jag har som så många andra testat olika dieter under olika perioder i mitt liv fast dessa har aldrig fungerat i längden. Idag vet jag bättre och känner även mig själv lite mer. Det är ju också självklarhet att det inte finns någon diet som passar alla människor. Eftersom alla är vi unika med olika förutsättningar och behov. Man måste helt enkelt göra sig sin egen diet. Så jag gjorde en egen filosofi efter mina förutsättningar. Detta är en pågående process som ändras en gnutta hela tiden. Ju mer redo jag blir att leva mer hälsosamt (att vara hälsosam handlar även om tankar och handling.)
Jag har hämtat en del av min inspiration från olika filosofier i världen som raw food, makrobiotisk matlagning, ayurvediska läran, och kinesiska läran om yin och yang . Alla har en gemensam nämnare och den är helt avgörande att maten ska ge hälsa inte ta den ifrån oss. Målet är en sundare och gladare själ. Vi äter för att leva.
Det är inte svårt att ändra sin kost bara man tar ett steg i taget. Låt det bli en pågående process även för dig och i din takt. Det gäller att hitta sin egen balans. Jag hoppas kunna inspirera dig på vägen, så du blir mer medveten.
Lycka till/ Renée
PS.
Jag har ett starkt minne från Gotland där jag fick ny skördade rödbetor av en snäll bonde på Sudret. Den smaken sitter kvar än idag trots att den var över 10 år sedan jag åt den middagen. Tänk att jag kan känna känslan av smaken än i dag . Alla känslor lagras ju i oss både de bra och även de mindre bra.
Maten bör vara ekologisk ”det smakar också bättre”. Låt maten vara färgstark, vacker och naturlig. Vi lever i symbios med vår natur. Tänk vår mat är en gåva från naturen som ger oss näring och kraft.
Om man vill förverkliga sina innersta impulser behöver kroppen näring ur sin föda – Bron från tanke till handlig kan inte slå in om vi saknar kraft.
DS.
Jag har hämtat en del av min inspiration från olika filosofier i världen som raw food, makrobiotisk matlagning, ayurvediska läran, och kinesiska läran om yin och yang . Alla har en gemensam nämnare och den är helt avgörande att maten ska ge hälsa inte ta den ifrån oss. Målet är en sundare och gladare själ. Vi äter för att leva.
Det är inte svårt att ändra sin kost bara man tar ett steg i taget. Låt det bli en pågående process även för dig och i din takt. Det gäller att hitta sin egen balans. Jag hoppas kunna inspirera dig på vägen, så du blir mer medveten.
Lycka till/ Renée
PS.
Jag har ett starkt minne från Gotland där jag fick ny skördade rödbetor av en snäll bonde på Sudret. Den smaken sitter kvar än idag trots att den var över 10 år sedan jag åt den middagen. Tänk att jag kan känna känslan av smaken än i dag . Alla känslor lagras ju i oss både de bra och även de mindre bra.
Maten bör vara ekologisk ”det smakar också bättre”. Låt maten vara färgstark, vacker och naturlig. Vi lever i symbios med vår natur. Tänk vår mat är en gåva från naturen som ger oss näring och kraft.
Om man vill förverkliga sina innersta impulser behöver kroppen näring ur sin föda – Bron från tanke till handlig kan inte slå in om vi saknar kraft.
DS.