2 december 2014

Tänkvärda ord, Våra Tankar. Du är chefen i ditt liv. Från "Mittpunkt.se"


Olle skriver: Att leva livet betyder att leva det inifrån. Alltså, att förstå att alla våra upplevelser av vår omgivning och dess händelser kommer inifrån.

Det vi upplever som jobbigt kommer av våra jobbiga tankar om verkligheten. Allt vi upplever som sorgset i livet kommer från våra sorgsna tankar om det som sker. Vår upplevelse av hopplöshet eller nedstämdhet kommer från våra tankar om det som drabbar oss – livet.

Det är alltså våra tankar om verkligheten som skapar vår upplevelse av den.

Är känslan positiv av en händelse, så har vi helt enkelt en positiv tanke om den. Och vise versa vad gäller en negativ känsla. Så enkelt är det. Alla våra känslor föregås av en tanke eller flera. 

Den goda nyheten är att vi alla själva bestämmer vad vi ska tänka, medvetet eller omedvetet. Det är ju ingen annan som manipulerar din hjärna så att du tänker som du tänker.

”Men vad är då tvångstankar?” kanske du undrar.

Det är vanetankar. Vår hjärna är lat och väljer den tankeväg den brukar göra. Vi reagerar automatiskt.

”Går det att bryta dem?”

Javisst, så fort du inser att dina tankar inte är verklighet, utan bara är tankar, så kan du släppa de tankar du inte vill ha. Att släppa betyder i det här fallet att inte ge dem fokus. Att förstå att de inte ens är luft. De är lättare än en fjärils andetag, som Björn Ranelid skulle uttryckt det.

Utan ditt fokus existerar inte tanken, den passerar.

Detta är ju goda nyheter för dig som tror eller har trott att dina upplevelser är verkliga. Det är de inte. Du kanske känner så, men det betyder inte att det är sant. Inga av våra upplevelser är sanna, de är bara det vi kallar för vår sanning.

Alla människor har olika upplevelse av verkligheten. Alla har olika upplevelse, även av samma händelse, endast på grund av att vi har olika tankar om verkligheten.

Det är du som bestämmer hur du ska uppleva livet. Det är inte saker, andra människor eller händelser. Det är bara du.

Det är du som är herre över ditt liv och upplevelserna av det.

”You are your own Master.”// Olle Hedberg via Mittpunkt.se

❤️ Sanna