4 december 2014

Listen to your heart, Mittpunkt.se

Låt hjärtats röst leda dig rätt...

Vårt hjärtas röst är sanningens röst, och den leder oss alltid rätt.

Men det är inte alltid vi litar på hjärtats röst då vi hör den. Vi börjar istället ofta ifrågasätta eller tolka den.

Det beror på att vi försöker förstå den genom sinnets filter. Vi försöker tänka oss fram till varför vi känner som vi gör.

Sinnet fungerar så. Det vill veta precis varför saker och ting är som de är, och precis hur de kommer att se ut framöver. Och det vill veta det nu på en gång. Det analyserar, funderar och tolkar – och gör allt för att försöka förstå och räkna ut allting i minsta detalj.

Men sinnet kan inte förstå hjärtat. Sinnet kommer bara upp med en massa tolkningar som baseras invanda tankemönster.

Om vi tror på dem, och följer med i tankarna, tappar vi kontakten med sanningen inom oss. Alla försök att förstå med hjälp av tänkande ställer sig i vägen för insikt och leder oss bort från vårt hjärtas väg.

Då vi släpper taget om tankarna och litar på hjärtats röst vet vi precis vart vi ska gå. Det innebär inte att vi alltid kan se varför vi ska ta ett visst steg, gå åt ett visst håll – eller varför vi kanske gång på gång dras till en speciell plats.

Men vi behöver inte hela bilden. Vi behöver inte veta allt. Vi behöver bara lyssna och ta första steget. Resten visar sig under vägen. Och det gör det i precis rätt tid – precis då det är redo.

Vårt hjärta vet alltid sanningen. Det vet vart vi ska och det leder oss alltid rätt – bara vi låter det/ Hanna Astervall via Mittpunkt.se

❤️ Sanna