28 februari 2015

Shiva Lingam i Narmada floden, Indien, Stenar och kristaller i naturen.




Shivas Lingamen.
Här är en historia om Shivas Lingam.



Shiva Lingam stenen är en helig sten i den hinduiska kulturen som finns i det naturligt förekommande formen . De samlas vid stranden av Narmada floden en gång om året . Denna mycket sällsynta och kraftfulla sten kommer uteslutande från Narmada River i Onkar , Mandhata , en av Indiens sju heliga platser .



Det är av stor betydelse i den hinduiska kulturen eftersom det är märkningar symboliserar dem i pannan av Lord Shiva . De bildas av ett mineral som kallas kryptokristallin Kvarts , vilket sägs i lore att ha implanterat i flodbädden av en meteorit miljoner år sedan .



Lingams är representationer av Lord Shiva , och i den tantriska traditionen denna form förkroppsligar ren maskulin energi , dynamiskt uttryck och kunskap . 

Markeringarna på dem representerar den feminina energin , eller yonien , vilket betyder visdom och intuition . Dessa är perfekta stenar för meditation , healing och skydd . 



Shiva Lingams sägs innehålla de högsta vibrationerna av alla stenar på jorden. De utgår en vibration som kommer att rena ditt hem ditt tempel.

En gång per år , efter den långa torrperioden och strax före början av säsongen monsun , när floden är när den är som lägst , byborna , som arbetar med oxar och rep , går ut i flodbädden och dra stenar från vattnet . Stenarna är handpolerade , en stor Shivas Lingam kan  ta flera månader att slutföra . Dessa stenar förekommer i alla storlekar , från mindre än en krona till större än en människa 

Dessa stenar är noggrant utvalda från energins centrum under den torra säsongen då bybor som är utbildade i konsten att samla , formge och polera stenarna för att föra ut de naturliga markeringarna kallas Yoni . De lingams hanteras i enlighet med den urgamla vediska traditionen , och är därför mycket välsignade .

Det sägs enligt den vediska kunskapen att Lingam representerar det inre varandet , energi formen av själen , eller essensen av en människa . Den upprättstående ägg form representerar den gudomliga maskulina energin , kraften av Shiva . Markeringarna , kallas yonien , representerar den gudomliga kvinnliga energin . Här är en balans mellan manligt / kvinnligt , Yin / Yang , mörker / ljus , de positiva / negativa energier enat - helheten av själen , som är varken man eller kvinna .

För närvarande är den indiska regeringen igång med  att bygga en damm på Narmada floden och snart kommer dessa vackra stenar vara hundra meter under vatten och blir därför mycket svåra att skörda . Redan i hög efterfrågan men knappa i kvantitet , kommer värdet av denna sten fortsätter bara att växa med tiden .
För många blev Shiva Lingam känd genom filmen "De fördömdas tempel" med Indiana Jones.

❤️ Sanna