10 februari 2015

Om förlåtelse, Mittpunkt.se, Eckhart Tolle citat

Om förlåtelse

Blomma
Att inte förlåta är som att dricka gift varje dag och hoppas att den andra personen ska dö. ~ Okänd
Du måste förlåta människor för att bli fri.
Du förlåter för din egen skull.
Att förlåta handlar inte om att säga ”det du gjorde mot mig var ok”. Att förlåta handlar om att inse att människan gjorde det hon gjorde på grund av den prägling hon har. Personen kunde inte göra på något annat sätt. Det betyder inte att hon går fri från ansvar.
Själv tror jag på karma. Livet tar hand om sig självt. Det betyder bara att det kan tyckas som att personen hade en massa val att göra annorlunda, men på grund av den prägling som hon har haft i sitt liv, så förmådde hon inte annat än att agera ut den.
Människor som lider gör andra människor illa. Så fungerar det tyvärr. Människors ”onda” handlingar går att jämföra med naturkatastrofer. De är inte personliga. De görs inte mot dig. Och en människa som var vid sina sinnes fulla bruk skulle inte skada en annan människa.
Jag brukar tänka att förlåtelse är att inse att det förflutna inte kunde vara på annat sätt än så som det blev. Och det förflutna har ingen makt över dig om du inte låter det få det.
Släpp taget och ha tillit till att allt är som det ska vara. Även när livet tycks obegripligt/ skrivet av  via Mittpunkt.se
Eckhart Tolle uttryckte det:
Äkta förlåtelse är att inse att det inte finns något att förlåta.