17 mars 2014

Deva Premal & Miten är mina favorit artister..."deras musik är som en dörröppnare till det gudomliga" Kommer till Stockholm i Maj...


Världsberömda artistparet Miten och Deva Premal återvänder med den nepalesiske flöjtspelaren Manose till Stockholm för att ge en ny magisk mantrakonsert på Konserthuset! Välkommen att njuta av den fantastiska stämningen och den meditativa och glädjefyllda musiken! När Miten och Deva Premal ger konsert så bjuder de mycket på sig själva, så det brukar bli många goda skratt - men framför allt är det stillheten mellan sångerna som är minst lika viktig som musiken. Här kan vi få en upplevelse av mantrats kraft.
Deva Premal och Miten möttes i Indien 1990. Deras resa i kreativitet och kärlek resulterade snart i en inspirerande blandning av sång, mantra och meditation - och, inte minst, i en lång rad skivor, med säljsiffror över en miljon. Deras musik överskrider de vanliga genreindelningarna och har toppat new age- och alternativlistorna världen över.
Bland deras fans finner vi rockikonen Cher (som sjöng en av Devas mest populära mantrasånger Gayatri mantra på sin avskedsturné), coachen Tony Robbins och bästsäljande författaren Eckart Tolle, som säger: “As you listen to the music of Deva and Miten, the sacred space that lies beyond the mind emerges naturally and effortlessly. Pure magic.” Till och med Hans Helighet Dalai Lama, som hörde Miten och Deva sjunga vid en privat audiens, utropade "Beautiful music, beautiful!"