26 augusti 2012

River Cottage - Hugh visar vägen till det goda livet..RAWFOOD!


Hugh Fearnley-Whittingstall är utbildad kock, journalist, programledare och självlärd amatörjordbrukare. I slutet av 1990-talet började programmen om hans liv som självförsörjande familjefar på den brittiska landsbygden. Allt startade med huset River Cottage, ett tidigare semesterhem i Dorset, dit han flyttade tillsammans med sin familj.

Det goda livet (River Cottage) har sen dess visats i Channel 4. Från början var det Hugh Fearnley-Whittingstalls kamp att ta hand om sin egen mat som stod i fokus. Men serien har utvecklats till att allt mer handla om att utveckla en ekologisk och hållbar livsstil för britterna. Frigående höns, grisar som får vara ute och böka året om, giftfria grödor och mycket annat är ämnen som diskuteras och analyseras i programmen.


Under en hel sommar ska Hugh Fearnley-Whittingstall laga och äta enbart vegetariskt mat. Och för en köttälskare som honom är det en riktig utmaning. För att få inspiration reser Hugh även England runt och träffar entusiaster som ger mängder med tips om odling och vegetarisk mat.

Härlig serie idag var det om RAWFOOD...vilka godsaker, det såg så gott ut...
här är ett recept jag och Johan ska testa...

RAWFOOD expert Laura Coxeter visade Hugh hur man gör en överdådig choklad tårta med hälsosamma råvaror... Ingredienser


För botten 300g pekannötter eller mandlar.
1 tsk rosa Himalaya salt eller något annat gott kvalitet salt.
200g Medjool Dadlar.


För fyllningen
4 medelstora mogna avokado.
150g virgin kokosolja.
2 vaniljstänger, frön bara.
200g kakaopulver.
Nypa salt.
300g agavesirap

I en matberedare, blanda pekannötter eller mandlar (om möjligt, blöt dem i ca 6 timmar och sedan torka dem först. I blötläggningen frigörs enzymhämmare och gör dem lättare att smälta.) Tillsätt salt och Medjool dadlar och blanda tills du har en "deg", eller tills blandningen bildar en boll.

Tryck på denna blandning i botten av en form. Lägg over plastfilm och låt stelna i frysen tills du är redo att hälla fyllningen. Jag gillar att använda en silikonform - lätt att ta ur tårtan.

För fyllning, blanda ihop allt till en smidig smet, häll sedan på botten.

Ställ i frysen i 1 timme, tills det är fast nog att skära upp. Toppa med färska bär, ätliga blommor, en pudring av kakaopulver, allt ta din fantasi till hjälp!