11 juli 2011

Svt dokumentär: Sluten Avdelning...

SLUTEN AVDELNING, Under ett och ett halvt års tid har hon följt livet bakom de låsta dörrarna, och tittarna ges en unik inblick i en verksamhet som nästan ingen känner till men som det finns många myter om.


- Det är obegripligt att psykisk sjukdom fortfarande är så förknippat med skuld och skam. Jag vill skapa en öppenhet och förståelse. Det här är den viktigaste film jag gjort, säger filmaren Maud Nycander.

Under två söndagar får vi på nära håll följa några patienters tid på avdelning 6. Vi lär känna några av de patienter som lever med psykisk sjukdom och vi får vara med i rummen där "samtal pågår" med överläkaren. Men vi får också vara med när personalen bedömer att bältesläggning är den enda utvägen.

Om Programmen:

Hur är det att bli tvångsintagen? Hur hanterar man att vara psykiskt sjuk och förälder? Vad händer när man som manisk söker hjälp, men inte får plats på psyket? Vi får också följa personalens arbete med suicidbedömningar och patientsamtal.

Mycket intressant och jag ska se båda avsnitten, dels så kommer jag plugga till Psykiatriskötare i Höst och sen så är detta sånt som kan hända oss själva eller våra nära och kära.
Bra att det visas så att vi får en inblick hur det fungerar och hur det är att må Psykiskt dåligt.