4 maj 2015

Kloka råd, Barn, Dagis, Regler, Rutiner, Förskolans skylt ska få föräldrar att lägga undan mobilen, Mötet med ditt barn, Nyheter 24


Förskolans skylt ska få föräldrar att lägga undan mobilen

"Jätteviktigt att möta sitt barn"

Föräldrar kan hämta sina barn på förskolan med telefonen i örat och inte hälsa på sitt barn direkt när de kommer springandes. Nu vill förskolan försöka få fler att lägga undan mobilen.I början av april spreds en bild från en norsk förskola som infört mobilförbud för föräldrar som hämtar sina barn. Nu har budskapet tagit sig till Sverige, närmare bestämt förskolan Vreta i Tumba utanför Stockholm.

– Det var en kompis som skickade texten till mig, jag tror den var därifrån, och så tänkte jag att: "Fasen, det där måste jag skriva, men på ett bra sätt så att föräldrarna inte tar åt sig", säger barnskötaren Gitta som gjorde skylten, till Aftonbladet.

Hon menar att vissa föräldrar brukar komma till förskolan och hämta sitt barn medan de pratar i telefonen.

– Det är jätteviktigt att möta sitt barn när de kommer och vill hälsa direkt, säger Gitta.

"Förbud struntar alla ändå i"

Hon ville göra en finare skylt än den norska, som var mer av en klassisk förbudsskylt.

– Det vet vi ju att förbud struntar alla ändå i.

Så i stället målade hon i glada färger – och mottagandet har varit bra. Enligt Nyheter24 har en bild på skylten från en mamma som har sitt barn på förskolan spridits rejält på Facebook de senaste dagarna.

– Den är så himla aktuell i det här samhället, man ser alltid föräldrar som går och tittar i sina mobiltelefoner, säger mamman till Nyheter24.

Gitta på förskolan Vreta tror att skylten berör så många för att de faktiskt inser hur viktiga de är för sina barn.

– Det är ju faktiskt det viktigaste mötet vi har, säger hon.


❤️ Sanna