22 mars 2015

Greklandsresan på SVT "Livet ska levas fullt ut" Tackis, Eldsjäl


Greklandsresan

"Livet ska levas livet ut", säger eldsjälen Tackis och tar med sig arton pensionärer på semester till Grekland.


Dokumentären följer pensionärernas liv under ett år och resan till Grekland som gjordes i augusti 2014. Somliga av dem har aldrig varit utomlands och gråter av glädje när de inser att de ska få åka till Grekland.
"Jag har aldrig varit så här lycklig i hela mitt liv!"
Andra tvekar eftersom de tror att de är för handikappade för att kunna åka. Vissa har inte ens flugit flygplan tidigare och de allra flesta trodde aldrig att de skulle få uppleva utlandssemester igen
"Jag har aldrig varit så här lycklig i hela mitt liv!"
Andra tvekar eftersom de tror att de är för handikappade för att kunna åka. Vissa har inte ens flugit flygplan tidigare och de allra flesta trodde aldrig att de skulle få uppleva utlandssemester igen.
Eldsjälen Dimitrios ”Tackis” Sahpekidis arbetar med att anordna aktiviteter på Västervik kommuns särskilda boenden. Han drömmer om att kunna ta med sig några av de boende på en resa till sitt hemland Grekland.
Med viss övertalning av de äldre och intensiva förberedelser lyckas han tack orubblig envishet göra drömmen till verklighet. En dröm som satte guldkant på arton pensionärers liv under en vecka vid och framför allt i Medelhavet.
Om en individ kunde ro detta ”omöjliga” projekt i hamn, borde då inte fler äldre på olika boenden få samma möjlighet?
...Torsdag 19 mars kl 20.00 sänds dokumentären Greklandsresan i SVT2. 18 pensionärer från ett äldreboende fick möjlighet att resa till Grekland på semester, trots att flera av dem har svåra sjukdomar och alla är mer eller mindre rörelsehindrade... Fantastiskt ❤️
Svensk dokumentär från 2015 i SVT
❤️ Sanna