16 februari 2015

Godisstopp, Mårten Nylén tips, Sockerstopp


Mårten Nylén, 39, vet hur du enkelt kan tacka nej till godis - om omgivningen utsätter dig för frestelse. Ingen ursäkt ska egentligen behövas, bara lite artighet för att hålla i gång med #godisstopp.

– Tänk på vad som är bra för just dig och in kropp, säger han.


Mårten Nylén jobbar till vardags som personlig tränare och hälsoutvecklare. Här ger han sitt tips på hur du som kör #godisstopp kan tacka nej till godis vid bjudtillfällen på ett artigt sätt.

– Har man ett #godisstopp så är det säkert många som tycker att det är jobbigt att säga nej när man blir bjuden. Men jag tycker inte att man ska skämmas för att vara sig själv. Alla ansvarar själva för vad de stoppar i sig, säger han och fortsätter med ett exempel.

– En nötallergiker kan ju enkelt säga nej till nötter, lika självklart ska en med #godisstopp kunna säga nej till godis utan att någon tycker att det är konstigt.

Mat håller suget borta

Ett tips Mårten Nylén ger är att äta näringsrik mat under hela dagen. Då slipper sötsuget komma på kvällen.

– Det gäller att sköta sin kost bra, då minskar sötsuget och man slipper känslan då blodsockerkurvan går i botten. En bra sak är att få i sig rätt näring i rätt mängd vid rätt tidpunkt. Då kommer man att vilja äta sådant som kroppen mår bra av och det blir enklare att tacka nej till godis, säger han.

I måndagens avsnitt av "Klockan nio hos stjärnorna" avstod Mårten Nylén från alkoholen, desserterna och det onyttiga moset.

– Jag tycker inte att det är oartigt att tacka nej. Jag väljer att äta saker som är bra för kroppen framför vad som är gott. Äter man inte vissa saker eller har ett #godisstopp så ska man stå för det. Tycker någon att det är konstigt så är det hos den personen det sitter, säger han.

"Bara att stå på sig"

Han själv har inte ätit godis på flera år och väljer hellre frukt, grönsaker, avokado, naturella nötter eller bär till fredagsmyset. Som ett tips till alla som hakar på #godisstopp men han svårt att tacka nej när det bjuds säger han:

– Det är bara att stå på sig, ha mer självkänsla och tänk vad som egentligen är bra för just dig. Förändringen du är inne i nu kommer att skapa förbättring i livet.

❤️ Sanna