13 december 2014

Eckhart Tolle, All förändring börjar med dig!

All förändring börjar med dig


Världen kan endast förändras inifrån. ~ Eckhart Tolle

Ändå försöker de flesta göra det utifrån, försöker att ändra andra. Försöker ändra världen, samhället, familjen och sist sig själva.

Jag vet inte om du, liksom jag, upptäckt att varken världen, samhället eller familj och vänner låter sig ändras för att du vill? De vill precis som du förändras när du själv vill.

Se dig omkring, se hur det ser ut, se hur andra försöker påverka dig till att göra på ett visst sett. Se på skolan, se på samhällsstrukturer, se på religioner, se på din uppfostran. Livet är fullt av människor som vill att du ska verka och vara på ett visst sätt. Se hur många krafter det är som försöker att få dig normal, hur du ska se ut, vilka kläder du ska ha, hur du ska föra dig. Se hur många som vill ha in dig i en mall.

Allt detta gör att vi alla känner oss onormala, att vi inte duger som vi är. Alla dessa krafter vi få oss att tro att vi måste ändra på oss för att duga.

Yttre förändring genom inre förändring

Sanningen är att vi alla är födda olika och perfekta. Allt annat är påhittat. Allt hur vi ska vara och verka är påhittat.

Varför väljer vi att tro på något som är påhittat? Varför väljer vi inte att tro på det som är sant, att vi ska var olika? Varför skulle vi annars var individer som alltid tänker lite olika på andra, trots att det är så många som försöker få oss att tänka lika?

Det enda vi kan göra för att förändra är att påverka och inspirera andra genom oss själva. Vill vi ha fred på jorden, behöver vi börja med att ha fred och frid mer oss själva. Vi kan inte göra som man gör idag, försöka skapa fred genom att kriga. Vill vi att vår miljö ska vara vänlig och kärleksfull, kan vi inte vara burdusa, ovänliga, fientliga och hatfulla. 

Kanske kan dina nära och kära förändra sig själva i din närvaro genom att du är det goda föredömet. Kanske kan de tillsammans med dig påverka samhället till en god plats att vara på. Kanske kan vi på så sätt påverka andra och, vem vet, kanske vi på så sätt kan få med oss resten av världen/ Olle Hedberg via Mittpunkt.se

❤️ Sanna