17 november 2012

Sanna Ehdins blogg, de 7 största energitjuvarna...


Sanna Ehdin skriver i sin blogg: Nu är det mörkaste årstiden och då är det ännu viktigare att fylla på med bra energi varje dag – och undvika det som tar energi från en. Här är de sju största energitjuvarna, det vill säga de vanligaste sätten som vi tappar energi:

1. Att inte sova tillräckligt eller lägga sig försent.

2. Att äta tomma kalorier, skräpmat och snabba kolhydrater (främst socker- och vetemjölsprodukter).

3. Att sitta stilla mycket och i långa perioder.

4. Att andas in förorenad och/eller syrefattig eller instängd (ovädrad) luft eller att andas på fel sätt – med bröstkorgen och andas för mycket (som vid munandning).

5. Att befinna sig i situationer som ger känslor av förvirring, desperation och hopplöshet. Speciellt om den ger känslor av maktlöshet.

6. Mobbing – att bli utstött ur den sociala gemenskapen eller ha en känsla av att inte vara behövd.

7. Att sakna en djupare mening i livet och/eller att ha gått igenom en stor personlig förlust tar energi.

Övning: Var tappar du energi?
Ta fram ett papper och skriv ner var och när du har lätt för att gå ner i energinivå. Speciellt till vem eller vilka personer som du lätt tappar energi.Var tydlig och konkretisera så blir det lättare för dig att undvika dessa situationer i framtiden.
Hur fyller du på energi?
Skriv också ner de saker som ger dig energi, som gör att du känner dig lättare och gladare till mods. Se till att göra minst tre av dem varje dag – och det har stor positiv inverkan på din energinivå!
Det är även lätt att finna det som ger energi genom att vända de sju punkterna ovan till dess positiva motsatser! Samt se till att ta D-vitamin varje dag för det är som en av kroppens viktigaste ämnen, rena hormonet med en rad positva effekter på humör, ork, immunförsvar m.m.