18 december 2011

Julgodis, Knäckäpplen med Ingrid marie äpplen och Aladdin mörk choklad!

Knäckäpplen...Mitt favorit godis med Ingrid maries knallröda söta äpplen...
Tvätta äpplerna riktigt ordentligt och torka dem helt torra. ta bort stjälken och stick i en pinne i äpplet så den sitter ordentligt.
Koka upp socker, vatten och sirap i en liten tjockbottnad kastrull.
Rör om tills allt socker har löst sig. låt sockerlagen koka tills den är 154 g eller prova lagen genom att stoppa en träpinne igenom den. smeten ska genast bli hård och glasartad runt pinnen det tar 15-30 min.
När knäcken är lagom hård, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt ner i smeten.

Vrid äpplena i smeten tills de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av.
Tänk på att lagen är väldigt varm!!! Doppa äpplena i strösslet, kokosflingorna, solroskärnorna eller nötterna och ställ dom att stelna på ett bakplåtspapper!
SMAKLIG MÅLTID!  Serveringsförslag: ta det istället för godis när ni myser!


Vinterns Nyhet...Aladdin MÖRK choklad...
En specialutgåva från Aladdin med utvalda praliner av mörk choklad och det finns nio olika smaker.
I asken finns höstnougat, apelsintryffel, vaniljfudge, chokladtryffel, jordgubbscrème, nötnougat, guldnöt, mjuk toffee och Aladdin mörk choklad. MUMS! Fick en ask av Johan som jag ska prova på JULAFTON!