24 oktober 2011

"Du är vad du äter" m Anna Skipper - Dinkelmannagryns gröt...mums!

Anna Skippers Dinkelmannagrynsgröt

Dinkelmannagrynsgröt är ”hjärnmat” – bra för hjärnans koncentrations- och tankeförmåga.
Kanel är stimulerande, värmande, motverkar förkylningströtthet och stabiliserar även blodsockret.
/Anna Skipper

Antal portioner: 2

Färdigt på: 20 min Ingredienser


6 dl gammaldags mjölk, ekologisk

1 dl dinkelmannagryn

2 msk krossade linfrön

1 nypa salt

1 tsk smör, smält
Gör så här

1. Smält smöret, häll i mjölk och salt och låt koka upp.
2. Vispa i dinkelmannagrynen och linfrön.
3. Skruva ned värmen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
4. Servera med mjölk.
5. Pudra gärna gröten med kanel och servera gärna med färska bär