15 april 2011

Anna Skipper, "Du är vad du äter" Dragonkyckling...mums...Proteindrinken...


Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås

En ljuvlig kycklingrätt lagad i gjutjärngryta. Passar både matälskare, sockerberoende och LCHFare. Tid: Ca 60 minuter.
Tips! Om du får kyckling över gör gärna en god kycklingsallad med avokado och ett kokt ägg att ta med till lunch nästa dag!
Ingredienser (4-6 portioner)


1 hel ekologisk kyckling

3 dl grädde

3 dl kycklingbuljong

2 små röda äpplen

2 små lökar

1 citron

1-2 vitlöksklyftor finhackade

1-2 msk torkad dragon

1 msk torkad timjan

1 knippe slätbladig persilja, finhackad

Havssalt och torkad pepperochino

Tillagning

1.Pressa citronen i och runt om den hela kycklingen.

2.Dela äpple och lök i grova bitar. Fyll kycklingen med lök/äpplet.

3.Strö över dragon, timjan, hackad vitlök och hackad persilja.

4.Salta och peppra runt om.

5.Sätt gjutjärnsgrytan på spisen och klicka ned smöret. Låt smöret bryna och grytan bli het.

6.Lägg ned kycklingen och bryn den ordentligt runt om.

7.Slå över kycklingbuljongen och sätt på locket.

8.Ös och titta till kycklingen då och då och låt puttra på spisen ca 60 minuter.

9.När kycklingen är genomstekt, slå på grädden och låt puttra 5 minuter till.

10.Tag upp kycklingen ur grytan, tranchera och stavmixa såsen slät.

11.Servera med ångad broccoli och en god grönsallad med pumpafrön.

 Proteindrink på morgonen...

Ökar förbränningen, ger ett jämnt blodsocker och lång mättnadskänsla.
Extra Virgine Cocosfett dämpar även sötsuget. Tid: 2 minuter.

Ingredienser (1 portion)

5 msk bra Proteinpulver Vaniljsmak

2 tsk Psylliumfrö

10 mandlar

1 msk Extra Virgine Cocosfett

3 dl vatten

Tillagning
Lägg samtliga ingredienser i en blender och kör till en slät smoothie.