30 mars 2009

Fjällräven Classic 2009....11 mil...

Världens vackraste lopp är det utnämnt till...
Fjällräven CLASSIC är en typ av motionslopp, i samma anda som våra Svenska Klassiker som Vasaloppet och Vätternrundan. Loppet riktar sig brett till både amatörer och mer erfarna och syftet är inte att tävla mot varandra utan att utmana sig själv och sin förmåga att klara sig utomhus på naturens villkor. Vandringen görs på tid men ingen segrare koras. Istället delas medaljer ut beroende på hur många dagar vandraren har spenderat på leden. Klarar du vandringen på tre dagar eller snabbare får du en guldmedalj, fyra dagar ger silver och fem dagar ger guld.
Detta är ett unikt lopp, helt ensamt i sitt slag. Den fantastiska naturen, den öppenhjärtiga attityden hos deltagarna och tillfredsställelsen att befinna sig i en miljö där mobiltelefoner inte fungerar och där naturen bestämmer villkoren, gör Fjällräven CLASSIC till något alldeles speciellt.
Loppet går av stapeln på den kända Kungsleden, Sveriges mest kända vandringssträcka med sina natursköna vyer, skiftande naturtyper och spännande flora och fauna. Här vandrar du genom kända renbetesmarker i ett av Sveriges mest högalpina områden. Vandringen inleds i traditionell fjällbjörkskog med kristallklara fjällsjöar och porlande vattendrag som du dricker direkt ur. Efter ett par mil når du bergen och du vandrar i hisnande dalgångar bland Sveriges högsta bergstoppar som närmaste grannar. I slutet når du åter fjällbjörkskogen och med det mäktiga, djupblå Torneträsk i blickfånget tar du dig sakta ner mot anrika Abisko Turiststation där målgången är förlagd. Övernattning sker i tält som du bär med dig tillsammans med allt annat du behöver för att klara dig på denna vandring. Mat delas ut på vägen och vatten dricker du direkt ur vattendragen längs vägen.
Avstånd och höjdprofil på Fjällräven Classic. 110Km.
Detta vill vi uppleva, Jag, Anna o Linda...men det är tyvärr fullt och det har varit snabb åtgång på startbiljetterna...så vi får väl sikta in oss på 2010...