5 januari 2009

Kyckling i ugn m sambal oelek, soya och grädde

Brukar inte köra recept stilen här på bloggen, men detta fixade jag idag o Robban sa att det var den godaste kyckling han ätit...de fick mat när de kom hit...
Superenkelt recept som bara kräver 10 minuters arbete.
Sedan sköter det sig självt i ugnen. Perfekt bjudmat. Tid: 1 timme och 40 minuter 6 portioner Du behöver: 2 kg fryst kyckling 5 dl crème fraiche/turkisk yoghurt 0,5 dl soya 1 tsk sambal oelek 3 dl grädde
Gör så här: Lägg de frysta kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra. Blanda crème fraiche, soya, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. Häll detta över kycklingfiléerna. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader i 1,5 timmar. Servera med ris och grönsaker