Knäckäpplen...Mitt favorit godis med Ingrid maries knallröda söta äpplen...
Tvätta äpplerna riktigt ordentligt och torka dem helt torra. ta bort stjälken och stick i en pinne i äpplet så den sitter ordentligt.
Koka upp socker, vatten och sirap i en liten tjockbottnad kastrull.
Rör om tills allt socker har löst sig. låt sockerlagen koka tills den är 154 g eller prova lagen genom att stoppa en träpinne igenom den. smeten ska genast bli hård och glasartad runt pinnen det tar 15-30 min.
När knäcken är lagom hård, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt ner i smeten.
Vrid äpplena i smeten tills de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av.
Tänk på att lagen är väldigt varm!!! Doppa äpplena i strösslet, kokosflingorna, solroskärnorna eller nötterna och ställ dom att stelna på ett bakplåtspapper!
SMAKLIG MÅLTID! Serveringsförslag: ta det istället för godis när ni myser!
Vinterns Nyhet...Aladdin MÖRK choklad...
En specialutgåva från Aladdin med utvalda praliner av mörk choklad och det finns nio olika smaker.
I asken finns höstnougat, apelsintryffel, vaniljfudge, chokladtryffel, jordgubbscrème, nötnougat, guldnöt, mjuk toffee och Aladdin mörk choklad. MUMS!
Fick en ask av Johan som jag ska prova på JULAFTON!