Efter att själv ha drabbats av panikångest vid 22 års ålder valde Charlie Eriksson att starta ett initiativ för att bryta tabun kring psykisk ohälsa och få fler som mår psykiskt dåligt att både våga prata om det och söka professionell hjälp. Aldrigensam är idag ett hyllat projekt med kända ambassadörer och många engagerade.
Charlie Erikssons egen resa, från toppstudent med orimligt höga krav på sig själv till att må riktigt psykiskt dåligt, ha panikångestattacker och hitta en väg tillbaka till tillvaron igen, bidrog till att han brinner för att bryta isen när det gäller psykisk ohälsa. Att få igång en dialog och diskussion kring psykisk ohälsa, som är så vanligt förekommande i samhället, men ändå ofta sopas under mattan, är en uppgift han har lyckats riktigt bra med genom Aldrigensam.

Våga berätta om din problematik

–Jag vill visa att den som lider av psykisk ohälsa aldrig är ensam, det finns alltid andra människor som gått igenom samma sak. Genom att våga prata om sin psykiska ohälsa kan dessa individer få mycket stöd av varandra. Jag har knutit till mig namnkunniga ambassadörer i projektet, exempelvis Filip Hammar och Rachel ”Yogagirl” Brathen, som bidrar till att sprida budskapet, säger Charlie Eriksson, som ofta är ute och föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa. 
Hans råd till unga människor med psykisk ohälsa är att berätta för någon om sin problematik. När man mår dåligt är en person som kan tillföra ett utifrånperspektiv på din situation ofta en ovärderlig tillgång. Ta hand om dig själv och tveka inte att dra i nödbromsen och sakta ner på ditt livstempo om det är vad som behövs för att du ska må bättre.

Ambassadörsmöte. Här har Charlie Eriksson möte med Fredrik Wikingsson, som tillsammans med Filip Hammar är
ambassadör för Aldrigensam.

Med dialog som främsta drivkraft

Aldrigensam, som i första hand vänder sig till ungdomar i åldern 16-25, har fått mycket positiv respons. Så gott som dagligen får Charlie Eriksson mail och Facebookinlägg från unga människor runtom i landet som tackar honom för att han tagit initiativ till Aldrigensam.
–Många hör av sig och säger att de vågat berätta om och vara öppen kring sin psykiska ohälsa. När de kommer i kontakt med oss via sociala medier inser många att det finns andra som gått igenom precis samma sak, en insikt som ofta stärker dem. Många är också positiva till att jag som kille har dragit igång det här initiativet. Tystnaden kring psykisk ohälsa är nämligen ofta som allra mest påtaglig bland killar. Det är responsen från och dialogen med unga människor med psykisk ohälsa som driver mig i den här satsningen, säger Charlie Eriksson.

❤️ Sanna