18 november 2012

Stavgång i naturen gör lika stor effekt är som inpackning för håret...

Ibland tar det emot att gå ut men belöningen kommer ju efteråt och sitter i länge, stavgång är en kick för kropp och själ...Jag försöker gå där naturen är omkring mig...
Tystnaden, luften och det vackra...

Idag gick jag förbi en hästhage där en stor fux kom fram till staketet. Då blev jag salig av lycka att klappa denna vackra häst...Hästar har magisk inverkan på mig... Naturen oavsett väder ger mig kraft, energi, välbefinnande, harmoni, löser upp stress och tankar m.m. Nu är jag laddad för flera dagar framöver....



17 november 2012

Sanna Ehdins blogg, de 7 största energitjuvarna...


Sanna Ehdin skriver i sin blogg: Nu är det mörkaste årstiden och då är det ännu viktigare att fylla på med bra energi varje dag – och undvika det som tar energi från en. Här är de sju största energitjuvarna, det vill säga de vanligaste sätten som vi tappar energi:

1. Att inte sova tillräckligt eller lägga sig försent.

2. Att äta tomma kalorier, skräpmat och snabba kolhydrater (främst socker- och vetemjölsprodukter).

3. Att sitta stilla mycket och i långa perioder.

4. Att andas in förorenad och/eller syrefattig eller instängd (ovädrad) luft eller att andas på fel sätt – med bröstkorgen och andas för mycket (som vid munandning).

5. Att befinna sig i situationer som ger känslor av förvirring, desperation och hopplöshet. Speciellt om den ger känslor av maktlöshet.

6. Mobbing – att bli utstött ur den sociala gemenskapen eller ha en känsla av att inte vara behövd.

7. Att sakna en djupare mening i livet och/eller att ha gått igenom en stor personlig förlust tar energi.

Övning: Var tappar du energi?
Ta fram ett papper och skriv ner var och när du har lätt för att gå ner i energinivå. Speciellt till vem eller vilka personer som du lätt tappar energi.Var tydlig och konkretisera så blir det lättare för dig att undvika dessa situationer i framtiden.
Hur fyller du på energi?
Skriv också ner de saker som ger dig energi, som gör att du känner dig lättare och gladare till mods. Se till att göra minst tre av dem varje dag – och det har stor positiv inverkan på din energinivå!
Det är även lätt att finna det som ger energi genom att vända de sju punkterna ovan till dess positiva motsatser! Samt se till att ta D-vitamin varje dag för det är som en av kroppens viktigaste ämnen, rena hormonet med en rad positva effekter på humör, ork, immunförsvar m.m.


13 november 2012

Stavgång i sol och frost...Hemlingby så vackert...Dagsljuset...

 Naturen är vacker med sol och frost, jag bara gör bilderna lite varmare med min mobil....
Vilken bra start på dagen detta är att se dagsljuset och vara ute....


 Igår när det var mörkt då såg det ut så här istället....




9 november 2012

Stavgång i frostig morgonsol...Energiboost för resten av dagen...

 Jag är så tacksam att få börja denna morgon med så vacker natur runt omkring mig...
Stavgång 9 km blev min morgonrunda...

Frosten ligger kvar och solen är gnistrande vacker...
Snart ska jag hämta kidsen de underbara!

 Tänk på att "När vi uttrycker vår tacksamhet får vi aldrig glömma att den högsta formen av uppskattning inte kan ges enbart med ord utan genom att leva i enlighet med dem"" /John F Kennedy



2 november 2012

Shoppat Napapijri mössa på NK Sport & Fritids avdelning...

Napapijri

Trots att Napapijri betyder Nordpolen på finska så startade det faktiskt som ett familjeföretag i norra Italien 1987. Napapijri tillverkar sportiga kläder anpassade för tuffa miljöer.
Inspirationen till kläderna kommer främst från nord- och sydpolexpeditionerna från tidigt 1900-tal utförda av norske Roald Amundsen.
Detta är skälet till den Norska flaggan som pryder kläderna.

Till en början var kläderna mestadels funktionsplagg, men med tiden utvecklades även en mer moderiktig linje. Napapijris kläder vänder sig till aktiva personer som samtidigt uppskattar plagg med hög kvalitet, funktion samt snygg design.

Här är min mössa MÖRKGRÅ, såg den i NK skyltfönstret... Sport & Fritid och sprang in haffade sista mössan....hittade ingen bild m lilla Norge loggan så det blev den andra modellen....men annars är de helt lika bara flaggstorleken....


 Maggan Graaf har den röda, jag är mer diskret....