28 augusti 2012

Kärleken med Kahlil Gibran - Profeten, 3 år idag med min Johan...

 
 ...Så sade Almitra, tala till oss om Kärleken. Och han lyfte sitt huvud och såg på människorna, och det kom en tystnad Över dem. Och med stark röst sade han:

När kärleken kallar er, följ honom, Om än hans vägar är svåra och branta. Och när hans vingar omsluter er, låt det ske. Om än svärdet som är dolt i vingarna kan såra er. Och när han talar till er, tro honom. Om än hans röst må krossa era drömmar såsom nordanvinden ödelägger trädgårdarna.

Ty liksom kärleken kröner er, skall han även korsfästa er. Liksom han hjälper er att växa, skall han även tukta er. Liksom han stiger upp till er fulla höjd och smeker era spädaste grenar som skälver i solen, Skall han även nedstiga till era rötter och skaka dem där de klamrar sig fast vid jorden. Som sädeskärvar samlar han in er. Han tröskar er tills ni står nakna. Han sållar er och befriar er från era agnar. Han maler er till vithet. Han knådar er tills ni blir mjuka; Och sedan överlämnar han er åt sin heliga eld för att ni skall bli helgat bröd till Guds heliga fest.

Allt detta skall kärleken göra med er för att ni skall lära känna era hjärtans hemligheter och i denna kunskap bli en del av Livets hjärta.

Men om ni av fruktan bara söker kärlekens frid och kärlekens njutning. Då är det bättre att ni skyler er nakenhet och träder ut ur kärlekens tröskloge. Ut i en årstidslös värld där ni skall skratta, men inte allt ert skratt, och gråta, men inte alla era tårar.

Kärleken ger intet annat utom sig själv och tar intet utom från sig själv. Kärleken äger intet och kan ej heller ägas; Ty kärleken är allt för kärleken.

När ni älskar skall ni inte säga »Gud är i mitt hjärta«, utan »Jag är i Guds hjärta«.Och tro inte att ni kan styra kärlekens riktning. ty om kärleken finner er värdiga skall den styra er.

Kärleken har ingen annan längtan än att fullborda sig själv. Men om ni älskar och inte förmår lämna era begär, låt då detta bli er önskan: Att få smälta och bli lik en porlande bäck som sjunger sin melodi för natten. Att få känna smärtan av för mycken ömhet. Att få såras av er egen insikt om kärlekens väsen, Och att blöda villig och med glädje. Att få vakna i gryningen med vingburet hjärta och tacksam för ännu en dag i kärlek. Att få vila vid middagstimmen och begrunda kärlekens extas. Att få vända hem om aftonen i tacksamhet; Och sedan sova med en bön för den älskade i hjärtat och en lovsäng på läpparna.

Tack för 3 fina år med dig och detta är bara början på vår långa resa...



27 augusti 2012

Stressfri morgon, viktigt för både mig och kidsen...


Nu är kidsen lämnade på skolan. De var så goa i morse, vi tände ljus och var uppe i god tid - utan stress. Mitt ansvar är att väcka och få iväg dem så att vi kan ta oss till skolan i lugnt tempo, de ska ha en bra start på morgonen för det smittar av sig resten av dagen.

STRESS har inga fördelar och hemma vill jag försöka ha en stressfri zon, det får jag påmnna mig själv om för det är lätt att glömma bort. Jag gör OFTA flera saker samtidigt...FEL...då blir det kaos...

Nu blir det Psykiatriläsning och frukost med tända ljus...Kaffe och kesella m banan, nötter, kanel...MUMS!

"DÄMPA STRESSEN - Bästa sättet att motverka stressen är att inte låta den få fäste i kroppen. Stanna upp regelbundet och kontrollera andningen och spänningar i kroppen. Om du håller på att dras in i ett stresshjul, stanna upp, rör på dig, ta djupa andetag, se dig omkring och massera dina armar och händer" Sanna Ehdin ur boken Lilla boken om hälsa och välmående...

26 augusti 2012

River Cottage - Hugh visar vägen till det goda livet..RAWFOOD!


Hugh Fearnley-Whittingstall är utbildad kock, journalist, programledare och självlärd amatörjordbrukare. I slutet av 1990-talet började programmen om hans liv som självförsörjande familjefar på den brittiska landsbygden. Allt startade med huset River Cottage, ett tidigare semesterhem i Dorset, dit han flyttade tillsammans med sin familj.

Det goda livet (River Cottage) har sen dess visats i Channel 4. Från början var det Hugh Fearnley-Whittingstalls kamp att ta hand om sin egen mat som stod i fokus. Men serien har utvecklats till att allt mer handla om att utveckla en ekologisk och hållbar livsstil för britterna. Frigående höns, grisar som får vara ute och böka året om, giftfria grödor och mycket annat är ämnen som diskuteras och analyseras i programmen.


Under en hel sommar ska Hugh Fearnley-Whittingstall laga och äta enbart vegetariskt mat. Och för en köttälskare som honom är det en riktig utmaning. För att få inspiration reser Hugh även England runt och träffar entusiaster som ger mängder med tips om odling och vegetarisk mat.

Härlig serie idag var det om RAWFOOD...vilka godsaker, det såg så gott ut...
här är ett recept jag och Johan ska testa...

RAWFOOD expert Laura Coxeter visade Hugh hur man gör en överdådig choklad tårta med hälsosamma råvaror...



 Ingredienser


För botten 300g pekannötter eller mandlar.
1 tsk rosa Himalaya salt eller något annat gott kvalitet salt.
200g Medjool Dadlar.


För fyllningen
4 medelstora mogna avokado.
150g virgin kokosolja.
2 vaniljstänger, frön bara.
200g kakaopulver.
Nypa salt.
300g agavesirap

I en matberedare, blanda pekannötter eller mandlar (om möjligt, blöt dem i ca 6 timmar och sedan torka dem först. I blötläggningen frigörs enzymhämmare och gör dem lättare att smälta.) Tillsätt salt och Medjool dadlar och blanda tills du har en "deg", eller tills blandningen bildar en boll.

Tryck på denna blandning i botten av en form. Lägg over plastfilm och låt stelna i frysen tills du är redo att hälla fyllningen. Jag gillar att använda en silikonform - lätt att ta ur tårtan.

För fyllning, blanda ihop allt till en smidig smet, häll sedan på botten.

Ställ i frysen i 1 timme, tills det är fast nog att skära upp. Toppa med färska bär, ätliga blommor, en pudring av kakaopulver, allt ta din fantasi till hjälp!

25 augusti 2012

Regn, bara vara dag...T börjat med friidrott - IF Skade...

 Mysigt regn idag, det är bara att vara och göra det mysigt hemma m kidsen och Johan - inte helt fel...

Underbara T vill testa Friidrott och vi var iväg i veckan...föreningen heter IF Skade...hon tyckte det var roligt att få pröva höjdhopp, stafettrusher, längdhopp, kasta kula och springning 400 m - det gillade hon mest så när det var slut tog hon ett extra varv på banan...

 Så länge de tycker det är roligt och det förenar både nytta och nöje då är det mycket bra med aktiviteter...A kör Innebandy 1 dag/vecka...


22 augusti 2012

Dr Hauschka lermask nu på kvällskvisten...



Rengöringsmask Lera

Blanda en rågad tsk lerpulver med en tsk vatten i en skål till en slät smet.
Tillsätt lite av din dagcreme (ex Rosencreme vid känslig och torr hy, Ansiktsolja vid fet hy).

Applicera på väl rengjord hud, men inte i ögonområdet.

Om huden är fet/oren rekommenderas att du inleder med ett ansiktsångbad för att öppna porerna, så att lermasken kan arbeta djupare.

Låt inte masken torka, den är aktiv bara så länge den är fuktig.

Vid behov återfukta genom att spraya med rent vatten, jag använder en blomspruta eller ansiktsvatten över masken.

För fet/oren hy, låt masken verka 10-15 min, normal hy 5-10 min och vid känslig hy endast 2-5 min.

Skölj av leran med rikligt med ljummet vatten och undvik att gnugga huden när du sköljer.

Den är så underbar, jag har torr/normal hud och den passar mig utmärkt...jag använder rengörning, ansiktsvatten och dagkrämen allt från Dr Hauschka...


Träna på att vara i TYSTNAD, fina ord från Sanna Ehdin...


En träning är att lyssna aktivt i min yrkesroll, att vara tyst...Patienterna behöver prata av sig och ur sig, ett bra sätt är att sitta i tystnad och ändå vara med i samtalet...

When asked what the language of God is, the wise woman answered, “Silence" På frågan "vilket är Guds språk" svarade den visa kvinnan: "Tystnad"...Be in Silence...

Nu ska jag förbereda mig mentalt för skolstarten...den 3 September är det dags för sista året...det går så snabbt...det är tuffa uppgifter kvar men vi är en kanongrupp och vi har stöd av varandra!

19 augusti 2012

Min ToyWatch klocka är borta? Viktigt i mitt jobb...

 Jag behöver min klocka på jobbet, där är det viktigt för mig...Nu har den "försvunnit", jag har lagt bort den???? Haft den 2 år och det är en klocka från ToyWatch, härligt blå som man blir glad av...
Vad lätt det är att slarva bort saker...

Storhandla Ikea Sultan Sagvåg och Sultan Tafjord...Ocean House gavel...



SULTAN SAGVÅG, Resårbotten,105x200 cm, vit och supergosig SULTAN TAFJORD Bäddmadrass, vit den också...ska göra sänggaveln mindre...Nu ska här möbleras om och vi kommer sova i 100 år, fantastiskt!!! Sängarna ser klena ut så här men när allt är på plats då blir det en mysig vrå...Kidsen ska få egna rum...

Denna sänggavel som är gjord efter Ocean House är så enkel men gör så mycket...



12 augusti 2012

Stockholm så mysigt, vi stortrivdes hela helgen, vackert i Vasastan!

 Utsikten fantastisk över Stockholm från 11.e våningen, denna gången valde vi Vasastan...

 Syster och jag en weekend i huvudstaden...Sunda och promenerande var nog rätta temat...


 En del shopping hann vi ju givetvis också med...


 Kvällarna så vackra...på med mysplaggen och ut på balkongen...


 Hejdå Elite Palace Hotel och tack för denna gång....




9 augusti 2012

Lexington Clothing är basplagg...tröttnar aldrig på dem...


Lexingtons kläder är BAS för mig...Killkläderna snyggast, stilrena, raka och klassiska...då tar du mindre stl istället...Fyndar alltid mina plagg på REA från Lexington...Min Johan är så stilig i deras kläder - en man som verkligen klär i plaggen...här är bilder från deras hemsida...


Boktips: Sanna Ehdin "Finn din inre styrka"


Beskrivning:
Vill du känna dig tillfreds och uppleva lycka och välmående på insidan? Det är sådant som inte kan mätas i pengar eller på annat sätt på utsidan. Men det skapar livslångt inre välbefinnande ? och ökar sannolikheten för att du även lyckas på utsidan. Därför kan yttre och inre framgång gå hand i hand. Sanna Ehdin beskriver här hur du kan välja vägen till inre framgång ? och det är lättare än du tror.

Det handlar om att skapa liv och hälsa i balans genom att utgå från sig själv, möta sig själv och de utmaningar man ställs inför. Och att använda utmaningarna och de relationer man har för att växa och mogna som människa. Att göra medvetna val och odla känslor av välbefinnande och lycka. Det man tänker på får man mer av!

Inre framgång innebär till exempel:
att känna tillfredsställelse och tacksamhet över livet
att leva i nuet
att skapa sin verklighet och leva sin dröm
att låta andra människor vara fria och inte döma dem
att bara jämföra sig med sig själv och förändras utifrån sina egna förutsättningar
att ha gott samvete eftersom du gör så gott du kan
att vara sin egen bästa vän
att göra saker som gör dig glad och avsätta tid för det som är viktigt
att tänka positiva tankar innan du somnar och när du vaknar på morgonen

En förutsättning för inre framgång är att du gör upp med dina outtalade önskningar och förväntningar. Det gäller att ta itu med dina egna projiceringar på andra och med andras projiceringar på dig. Att leva i en illusion kan fylla en överlevnadsfunktion, men det är inte det som ger inre tillfredsställelse. Boken beskriver de vanligaste fallgroparna på vägen mot inre framgång och visar hur du gör för att klara av mer än du tror. Den är handgriplig och praktisk med många exempel att känna igen sig i.

Weekend Stockholm med syster, Elite Palace Hotel...

 LÄNGTAR tills imorgon då åker jag och syster på weekend till Stockholm, detta är istället för Fjällräven Classic som tyvärr inte kunde genomföras...Vi ska ha en SPA helg bo på hotell, äta sund kost och gå långa promenader. Bara vara...njuta av STOCKHOLM och av varandras energier...Se OS handbollen. semifinalen...det får vi inte missa...

"Man hinner nästan hur mycket som helst,
bara man inte gör sig någon brådska."
Gösta Ekman

7 augusti 2012

Boktips: Sankta Psyko med Johan Theorin...

  
Beskrivning: Theorin i ny miljö
Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.  Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Alice Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Alice igen växer.  En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia. Med Sankta Psyko har Johan Theorin åstadkommit en psykologisk rysare i toppklass.

"Romanen bjuder på spänning från första sidan." Kulturdelen"Johan Theorins nya roman Sankta psyko är en psykologisk thriller, som håller spänningen på hög nivå ända till slutet. Skickligt flätar han ihop trådarna till en oförutsägbar väv utan att det blir tvära kast eller känns som effektsökeri." Göteborgs-Posten