29 september 2011

Mina favorit Parfymer Dior - Miss Cherie och Armani - Diamonds...ALLTID HEMMA!



Miss Dior Chérie från Dior lanserades 2005 och är oemotståndlig, mjuk och frisk, med doft av jordgubbssorbet, jasmin och patchouli.

Toppnot: grön tangerin och jordgubbsblad
Hjärtnot: viol, karamelliserade popcorn, jordgubbssorbet och rosa jasmin
Basnot: mysk och patchouli



Emporio Armani Diamonds - lanserades 2007 och är blommigt sensuell med toner av fresia, vanilj och litchi. Formad som en diamant är den en ”kvinnas bästa vän” och när en stjärna som Beyoncé står för den, kan den inte bli annat än en hit.

Toppnot: litchi och hallon
Hjärtnot: fresia, liljekonvalj och rosor
Basnot: vanilj, amber, vetiver, cederträ och patchouli

Vad har du för favorit där hemma???

 

Fjällräven Expedition, Föreläsning i Borlänge Psykiatrin...

Tidig morgon i Gävle, jag och Mia ska iväg till Borlänge och vara på föreläsning...Inom Psykiatrin, alltid lärande att få vara med på det och variera sin läsning. Solen vaknar också och stiger över takåsarna...

2 fika var inbokade under dagen, KAFFE och god smörgås!!! Lunch tog vi med oss...

 Det känns så bra med studierna...det bästa jag gjort nu att ta beslut! Bra utbildning, tufft lästempo men vad jag kommer växa själv som Personen Sanna...en viktig sak till...JOHAN har unnat sig en FJÄLLRÄVEN EXPEDITION....Marinblå...snyggaste färgen!!

22 september 2011

Älskar denna boken PSYKIATRI för BASPERSONAL...en bibel för mig!

Läser och läser, det är stor skillnad på böckerna. Denna har jag fått som min favorit!!!! Min bibel...så bra och lätt att ta till sig. Den är ny för oss i år...Kommer nöta den sen när jag är ute och jobbar. TACK Ingemar Ljungqvist för denna bok! PSYKIATRI för baspersonal...

 Imorgon kommer kidsen, då ska jag och Johan till Boulognerskogen och se när hela lågstadiet har uteaktiviteter...blir varm i mitt hjärta redan nu, krama T och A...de blir sååå stolta när vi kommer...+ att jag får krama hela 2 B och hejja på dem... Livet är ju bara så bra! Umgås med dem som ger energi!!!!
Ät bra mat och rå om dig själv...det är bara du som kan göra något åt det!Jag har slutat helt med fikabröd och godis/chips...det jag unnar mig är 70 % mörkchoklad/nötter...så gott och det räcker m några bitar!!!!
....en promenad för mig är LYCKA!

21 september 2011

Älskar min RUNKEEPER... Promenaden ska vara i vacker natur...en kick!

 När jag har pluggat tungläst Psykiatri, då är det viktigt att "Rensa" hjärnan med en välbehövlig promenad, och naturen gör att det blir dubbel effekt... Avkoppling och vackra intryck...bra musik...

Appen på min Ipone är en kick, att utmana mig själv...gå minst 1 timma...det har jag tid  med nu!
Efteråt kommer effekten...lugnet, harmonin, tillfreds...finns inget dåligt med en promenad...Vad tycker du är värdefullt för dig?

 Runkeeper tack för att du finns!!!! Du gör promenaderna roliga och utmanande...min Syster Anna och jag motiverar varandra, om jag ser att hon varit ute då blir jag också taggad!!!!

"Den som smörjer sina hjul hjälper sina oxar."



20 september 2011

Hög studietakt på Psykiatripluggandet...men detta är så roligt...Psykiatriskötare...

Nu är jag studerande sen 1 månad tillbaka, det känns stabilt och roligt. Distans kräver disciplin, vi är en studiegrupp som ses 2 ggr/vecka sen är det eget arbete...jag måste vara påläst och väl förberedd inför varje träff.Vi åker också till Säter ca 2 dagar/månad + föreläsningar inom Psykiatri som dyker upp!

Vi har individuella- och gruppuppgifter att göra och lämna in varje vecka, läser böcker och får utdelat material från lärarna...Högt intensivt tempo, men ack så intressant det är...en jättebra utbildning som jag själv växer av.
Studieböckerna i Psykiatri är svårlästa för orden är komplicerade och jag får slå upp en hel del...gäller att läsa  s-a-k-t-a  och att anteckna...

LIVET ÄR UNDERBART!

Idag var det en intressant artikel med Susanne Lanefelt som fyller 65 år dessa ord från henne delar jag:

– Under promenaden låter jag mina tankar svepa omkring.
Vid en klippa stannar jag alltid till och tackar in. För att jag är frisk, för familjen och för allt jag har. Ibland önskar jag något - önskningarna slår nästan alltid in, ofta i rätt tid!

Wordfeud är beroendeframkallande...som Alfapet i mobilen...



SVERIGE/NORGE. Wordfeud startade som ett hobbyprojekt och har blivit ett världsvida fenomen. I hela världen spelar sju miljoner människor det enligt flera användare beroendeframkallande spelet.


- Det blev större än vad jag trott, säger norrmannen Håkon Bertheussen som ensam driver företaget Bertheussen IT som skapat alfapetappen. Populär i Sverige

Särskilt i Sverige har appens popularitet vuxit snabbt, enligt skaparen. Här ligger den på förstaplats på nedladdningslistorna och 400 000 svenskar har laddat ned spelet.
Nu siktar Håkon Bertheussen på att förbättra ordlistorna, som han har fått en del klagomål på.

- Människor klagar på att en del ord saknas. Jag har tagit kontakt med redaktionen för Svenska akademiens ordlista för att ett avtal med om att använda deras ordlista, säger han.
Hur många poäng har du själv fått som mest på ett ord?
- Det kommer jag inte ihåg. Jag har nog fått runt 100 poäng men har sett att det finns de som fått flera hundra poäng på ett ord. I och med att jag arbetar med appen för att förbättra den så sitter jag med Wordfeud två timmar om dagen, säger Håkon Bertheussen.

15 september 2011

Solnedgång över Söders takåsar här i Gävle...The Secret...

 Jag och min T rusade ut nu på kvällskvisten, hon i pyjamas och täckväst och jag m T-shirt och min dunväst haha...vi måste fånga ÖGONBLICKET, vilken himmel...live tär underbart och består av ögonblick hela tiden, bara vi är medvetna om det...

Pluggandet går som på räls...stortrivs...underbart att känna sig nöjd med det jag gör!
Snart får vi reda på våra praktikplatser som vi ska vara på i 5 veckor... 


Avslutar med The Secrets kloka ord:
 Gör denna övningen varje dag för att komma i harmoni med universum och attraktionslagen...

Sätt dig bekvämt...
Börja med att lägga märke till hur du känner dig, och slappna sedan av i hela kroppen.
När du har slappnat av i hela kroppen slappna då av lite till. Och slappna av ännu lite mer. Och ännu mer! Upprepa den här djupare avslappningen sju gånger, och slappna av så mycket du kan varje gång. När du är klar, lägg märke till skillnaden i hur du mår jämfört med hur du kände dig när du började...

Effektfullt...

9 september 2011

Metamorfos behandling hos Frid & Fröjd i Gävle...


Jag vann en behandling på Alternativmässan i Forsbacka...
Idag var jag dit, Anette Olsson var jätte duktig, jag kände mig avslappnad direkt i hennes sällskap.
Fick ligga tyst, inbakad i härliga filtar och varm vetekudde...bakgrunden var skön lugnande musik. Änglaljus tända...miljön är ju A och O i en behandling...Jag kan varmt rekomendera detta ställe...

När jag läser Psykiatri då är det viktigt att ta hand om sig, slappna av, må bra!
 Istället för att ta en krogsväng väljer jag hellre en behandling...en investering för kropp och själ!
Efter behandlingen pratade vi lite om upplevelsen och jag fick ett stort glas vatten. Kände mig lite yr....och djupt avslappnad, ett inre lugn...cyklade därifrån med ett stort LEENDE...Tack så mycket Anette!

 Detta valde jag: 
Metamorfos...En avkopplande behandling som löser upp gamla mönster och blockeringar med hjälp av lätta rörelser på fötter, händer och huvud. Dessa mönster påverkar oss och när de löses upp sker positiva förändringar kroppsligt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Med Metamorfos plockas dina dolda resurser fram och livskraften ökar.

Våra kroppar bär på minnen från allt som hänt oss ända från tiden för befruktning. När en upplevelse påverkar oss starkt bildar tankar, känslor och övertygelser energimönster som vi kan fastna i och som gör att vi inte kommer vidare. Med hjälp av Metamorfos aktiveras de här energimönstren så att de kommer upp till ytan, frigörs och förvandlas.
Metamorfos hjälper oss att bli av med gamla energier så att vi kan gå vidare i livet och röra oss framåt

7 september 2011

Regn och rusk...snart dags och ta fram mina Lacrosse stövlar...dessa tål kyla!

Höst/vintermodellen med 800 gram extra isolering. Mycket sköna att ha på och att vandra i. God fukttransport.
Sulan är helt suverän med bra grepp. Känns mer som gympadojja än stövel! Grön.
Stövlarna klarar ner till -20 C. Stötdämpande och stabil EVA-sula.

 Längtar att spatsera i dessa...väldigt sköna och tål som sagt kyla och slask...fanns det i barnstl då hade jag köpt direkt till kidsen...får spana vidare, viktigt att vara varm om fötterna...


Tack för allt Stefan Liv...Vila i frid...


Vilken sorglig nyhet Mia och jag möttes av i bilen...Syrran Anna ringde och sa att ett flygplan dödskraschat
Ryska hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl som Stefan Liv spelade i...43 av 47 omkom!

Många ryska landslagsmän var med i laget...Tänk vad fort livet kan vända...Lider med alla anhöriga till de döda och Stefans familj!!! Finns inga ord...tänder ett ljus...
Vila i frid du stora hockey stjärna...Vi kommer aldrig glömma dig Stefan Liv...

3 september 2011

Hösten är ju här, fram med jackan från Lexington...

Jag älskar HÖSTEN, det mörka och lite kyla...nu tar jag fram min härliga jacka som är från Lexington...den ska slitas och nötas på...år efter år...därför köper jag rejäla kläder som håller i tiden, länge...BASGARDEROB! Alltid på REA!
Ska jaga "militärgröna" jackor till barnen deras som de haft flera år är för små!

Härliga Lördag, frukostmys m kidsen! Planera Säter...

Nu har vi ätit en god frukost...idag är ska sötnosarna till sin Pappa...TOMT!

Jag åker till Säter igen imorgon, åker alltid kvällen innan.
Känns bra med skolan, vi är en  Gävlegrupp + 3 andra grupper! Totalt 32 st.
Vi träffas ca 2 gånger/månad i Säter...då blir det nya studieuppgifter, examinationer, föreläsningar i Psykiatri m.m. dessa träffar är ju energi kickar.
Då kan vi prata med alla hur de tycker det går. Fråga om vi kör fast...få vägledning av lärarna.
Ser fram emot Säterträffarna!

På Fredag hämtar jag kidsen igen, tidigt på skolan! Kvalitetstid...men innan det kommer jag få en behandling hos Frid & Fröjd på Söder...spännande...

"Vår lycka och glädje beror på oss själva" Aristoteles

2 september 2011

Vunnit en behandling hos Frid & Fröjd...Alternativmässan!

 På Alternativmässan i Forsbacka vann jag en GRATIS behandling hos Frid & Fröjd...
Underbart...Mitt val:

METAMORFOS - 50 minuter 500 kr

En avkopplande behandling som löser upp gamla mönster och blockeringar med hjälp av lätta rörelser på fötter, händer och huvud. Dessa mönster påverkar oss och när de löses upp sker positiva förändringar kroppsligt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Med Metamorfos plockas dina dolda resurser fram och livskraften ökar.

Våra kroppar bär på minnen från allt som hänt oss ända från tiden för befruktning. När en upplevelse påverkar oss starkt bildar tankar, känslor och övertygelser energimönster som vi kan fastna i och som gör att vi inte kommer vidare. Med hjälp av Metamorfos aktiveras de här energimönstren så att de kommer upp till ytan, frigörs och förvandlas.

Metamorfos hjälper oss att bli av med gamla energier så att vi kan gå vidare i livet och röra oss framåt!